Brillen

Beeldschermbrillen

Rodenstock Ergo® beeldschermglazen. De voordelen in één oogopslag.

Natuurlijk zicht zonder vermoeide ogen of overmatige inspanning van de ogen.
Verbeterde prestaties dankzij een ontspannen en ergonomisch correcte hoofd- en lichaamshouding.

  • Uw ogen passen zich direct aan. U hebt gelijk perfect zicht.
  • Solitaire® Protect Plus ontspiegeling tegen hinderlijke reflectie. Zeer belangrijk voor ontspannen werken achter een beeldscherm.
  • Gegarandeerde tevredenheid met Rodenstock brillenglazen.

Ja maar, ik heb al een multifocaalbril. Die is toch voor alle afstanden?

Dat klopt, maar elk voordeel heeft z’n nadeel. De multifocaalbril is optimaal geslepen voor veraf en heel dichtbij. Kijkt u door een multifocaalbril naar een beeldscherm, dan gebruikt u een tussengebied. Dat gaat natuurlijk prima, maar zit u meer dan twee uur achter uw scherm, dan is een beeldschermbril een hele opluchting.

Uw kijkgebied is een stuk breder. Zo zit u meer ontspannen, hoeft u minder te bewegen en wordt u minder snel moe.

Ja maar, ik heb al een leesbril.

De leesbril stamt uit het pre-computertijdperk en is dus helemaal niet bedoeld voor beeldschermen. De ideale afstand voor een beeldscherm is 50 tot 100 cm (afhankelijk van de grootte van het scherm). Een leesbril is geslepen voor 30 tot 40 centimeter. U zou de beeldschermbril wel kunnen zien als een soort superleesbril met een enorm bereik van 30 cm tot 2 meter. U heeft dus nooit meer een leesbril nodig.

Wilt u meer informatie over de Rodenstock beeldschermglazen? Kijk dan op www.rodenstock.nl.

Nieuwe tijden vragen om nieuwe kijkoplossingen!

Het ligt best voor de hand, maar we staan er eigenlijk zelden bij stil; de leesbril of multifocaalbril die mensen gebruiken stammen uit het pre-computertijdperk.

De bril van de 21ste eeuw

De leesbril is een eeuwenoude uitvinding. Met een leesafstand van 30 tot 40 centimeter ideaal om boeken en kranten te lezen. De multifocaalbril werd uitgevonden in 1953, ruim 30 jaar voor de eerste pc‘s. Het is dan ook niet zo vreemd dat vooral de kijkgebieden voor veraf en dichtbij de meeste aandacht kregen. De tussenafstand werd minder intensief gebruikt.

Met de komst van het beeldscherm is juist die tussenkijkafstand enorm belangrijk geworden. De beeldschermbril is dan ook dé bril van de 21ste eeuw.

Straks ook op uw neus?

Computers, tablets en smartphones zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Van de brildragers vanaf 40 jaar gebruikt ruim 90 procent dagelijks een computer. Steeds meer mensen gebruiken hierbij de laatste tijd een beeldschermbril en ervaren de vele voordelen. De verwachting is dan ook dat de beeldschermbril in korte tijd een enorme opmars zal maken.

Voor wie?

De beeldschermbril is ideaal voor mensen vanaf 40 jaar en mensen die meer dan 2 uur per dag achter de computer zitten. Lezen van een beeldscherm is vermoeiend. Het is net alsof je de hele tijd in een lamp zit te kijken. Vaak gaat dit gepaard met een vermoeid gevoel in of achter de ogen, de neiging tot wazig zien of dubbelzien, een prikkend of branderig gevoel en tranende ogen.

Een beeldschermbril geeft de ogen de juiste ondersteuning en kan die klachten voorkomen. Het geeft uw ogen de ruimte, de luxe van een groter kijkoppervlak. Vergelijk het maar eens met beenruimte in een vliegtuig. Hoe langer de reis duurt, hoe meer u de beenruimte gaat waarderen.