Nachtlenzen

Inzetten en uithalen nachtlenzen

Inzetten van nachtlenzen:

Neem als u voor de eerste keer uw nachtlenzen inzet rustig de tijd. Aangezien nachtlenzen een speciale binnenvorm hebben, is het belangrijk om bij het inzetten voldoende inzetvloeistof te gebruiken. De lenzen voelen dan direct prettiger aan.

Was eerst grondig uw handen met een milde zeep, spoel ze af en droog ze af met een pluisvrije handdoek voordat u uw lenzen aanraakt.

Leg de lens met de bolle kant op de top van uw rechterwijsvinger (indien u linkshandig bent, op de top van uw linkerwijsvinger).

Doe een druppeltje inzetvloeistof op de binnenkant van de lens.

Trek voorzichtig uw onderste ooglid, met uw rechter middelvinger, naar beneden. Zorg ervoor dat u uw middelvinger zo dicht mogelijk bij de wimperrand plaatst.

Gebruik uw wijs- of middelvinger van uw andere hand om het bovenste ooglid omhoog te houden.

Plaats de lens voorzichtig op uw oog, buig indien nodig iets voorover en kijk naar een vast punt voor u.

Knipper een paar keer. Als u alles goed ziet, dan zit de lens op de goede plaats.

Herhaal deze procedure voor de andere lens.

Indien de lens per ongeluk van uw vingertop
valt, spoel deze dan eerst af met een steriele zoutoplossing of met de inzetvloeistof.

Uithalen van nachtlenzen:

Als u ‘s ochtends wakker wordt, druppel dan eerst enkele kunsttranen in beide ogen. Voordat u ze uithaalt, moet u er namelijk zeker van zijn dat ze bewegen.

Wacht vervolgens vijf tot vijftien minuten en check of de lenzen bewegen. Als dat niet het geval is, plaats uw vinger op de rand van het
onderooglid wanneer u naar boven en naar
beneden kijkt en oefen voorzichtig druk uit.
Kijk recht vooruit en knipper een aantal keer.

Bij nachtlenzen is het advies deze uit te halen met een speciaal daarvoor gemaakt zuigertje. Plaats het zuigertje op het midden van de lens. Maak een kantelende beweging naar onder waardoor er lucht komt tussen het oog en de lens. Nadat de lens is uitgehaald kunt u het zuigertje voorzichtig kantelend en schuivend van de lens losmaken.