Oogzorg

Optical Coherence Tomography (OCT)

Om de kwaliteit van oogzorg op het hoogste niveau te houden heeft Klein Optiek geïnvesteerd in een OCT. Dit kostbare apparaat staat veelal in ziekenhuizen waar de oogarts het gebruikt voor het opsporen van defecten aan het oog. De optometristen van Klein Optiek kunnen uw ogen zo nog nauwkeuriger screenen en zo het beste advies geven in geval van twijfel over de conditie van uw ogen.

Waar wordt de OCT voor gebruikt?

De OCT kan hoge resolutie beelden maken van de verschillende structuren van het oog. Dit zijn dwars doorsneden (coupe) van de structuren.

Wat kan met de OCT opsporen?

De OCT wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het opsporen van Glaucoom (in de volksmond een te hoge oogdruk). Daarnaast geeft het apparaat afwijkingen van het netvlies weer, zoals een macula gat, macula degeneratie, macula pucker of macula oedeem.

Uitgebreide Oogscan

Dankzij de OCT hebben de Optometristen van Klein Optiek de mogelijkheid om een volledig optometrisch onderzoek te doen. U kunt het vergelijken  met een body scan, waarbij u inzicht krijgt in de conditie van uw lichaam. De Oogscan geeft inzicht in de conditie van uw ogen, bij twijfel verwijzen de optometristen u naar de oogarts, zodat u de beste oogzorg krijgt.

Voor een Oogscan of vragen over de Oogscan kunt een afspraak maken of contact opnemen met een van de optometristen van Klein Optiek.